Fotoserie: winters weer in het Midden-Oosten

Vorig jaar kwamen Jordanië, Syrië en Irak onder een dik pak sneeuw te liggen. Onze collega’s uit het Midden-Oosten stuurden ons prachtige winterplaatjes. De kou brengt echter ook problemen met zich mee… 

IJzig koud. Zo omschrijven onze collega’s de winter in het Midden-Oosten. Want waar we in Nederland bij koude temperaturen de kachel lekker hoog opstoken, zijn de huizen in Jordanië, Irak en Syrië vaak slecht geïsoleerd en komt de kou door gaten en kieren naar binnen. Vooral vluchtelingen hebben het daarom moeilijk, aldus onze collega’s: zij leven vaak in slecht gebouwde huizen zonder ramen of in noodgebouwtjes die niet gebouwd zijn voor koude temperaturen.

Vanuit Nederland leven we mee met iedereen die lijdt onder de kou in het Midden-Oosten. Tegelijkertijd genieten we van de prachtige beelden van onze collega’s. Zo mooi zijn Jordanië, Irak en Syrië in de winter!

Duizenden vluchtelingen in Afghanistan en het Midden-Oosten trotseren de winter in tochtige tenten of verwoeste huizen. Kun jij wel wat warmte missen? Samen zijn we er voor vluchtelingen in de kou.

 

Ja, ik help mee

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.