Zomer 2018: gebed voor Ethiopië

Week 2

"Hetzelfde aantal mensen als er in Amsterdam wonen, zoveel mensen zijn de afgelopen maand in Ethiopië ontheemd geraakt"

Tijdens de zomerperiode willen we in (dank)gebed om medewerkers van hulpverleningsorganisaties en mensen in moeilijke omstandigheden heen staan. Omdat we geloven dat als wij bidden dat God dan wil werken. In deze tweede week willen we bidden voor Ethiopië. 

Er is veel gaande in dit land en veranderingen worden langzaam zichtbaar. Wil je samen met ons danken voor de huidige premier van Ethiopië (Ahmed Abyi) die veel hervormingen in gang heeft gezet, inclusief een vredesverdrag met Eritrea? Dit is heel speciaal en veel mensen hadden nooit gedacht dat dit nog mogelijk zou zijn. Daarbij willen we bidden om wijsheid en bescherming voor hem en zijn familie.

Daarnaast vragen we gebed voor de vluchtelingen die in Ethiopië leven. Alleen al in de laatste maand zijn er ruim 800.000 mensen ontheemd geraakt, een enorm aantal. Om een idee te geven: dit aantal is gelijk aan het aantal inwoners in Amsterdam. Al deze vluchtelingen en ook de hulpverleners in deze regio kunnen jouw gebed hard gebruiken.

Als laatste punt willen we samen bidden voor regen in Ethiopië. Het land heeft het moeilijk met de huidige droogte en regen is hard nodig.

jlk herders jongens

“Wij kunnen ons vol vertrouwen tot God wenden, in de zekerheid dat Hij naar ons luistert als we Hem iets vragen dat in overeenstemming is met Zijn wil.” 

1 Johannes 5:15.