Gebed week 6 Nigeria

Week 6

Bid, Bid, Bid

Tijdens de zomerperiode willen we in (dank)gebed om medewerkers van hulpverleningsorganisaties en mensen in moeilijke omstandigheden heen staan. Omdat we geloven dat als wij bidden dat God dan wil werken. In de zesde week van deze zomer willen we bidden voor Nigeria. Een land waar we voor zoveel dingen kunnen bidden. 

Wil je bidden voor de vele vluchtelingen in noordoost Nigeria? Veel van deze vluchtelingen hebben een traumatische tijd achter de rug waarbij ze op gewelddadige wijze uit hun dorp zijn verjaagd. Momenteel proberen ze in erbarmelijke omstandigheden te overleven in zelfgebouwde hutjes aan de rand van de stad.

Een cholera epidemie verspreid zich vanuit de stad naar ZOA projectgebied. De oorzaak van de epidemie zijn de overbevolking en slechte hygiëne in de stad. Samen met andere Non profit organisaties probeert ZOA verspreiding zo snel mogelijk te stoppen. Bid je mee voor een effectieve en snelle aanpak in deze situatie?

Bid voor het team. Er is veel werk voor de medewerkers ter plekke en dit zorgt voor veel stress. Deze drukte samen met de verhalen die de medewerkers van de vluchtelingen te horen krijgen maakt het werk erg zwaar. Bid voor energie, compassie en wijsheid.

En dan willen we als laatst gebed vragen voor meer meer fondsen. Op dit moment kan ZOA niet alle projecten doen die gepland waren omdat een grote donor in maart afhaakte. Dit is extra moeilijk omdat er zoveel nood is maar een gebrek aan middelen om te helpen. Bid mee en help.

DSC03335