Gebed week 1 Zuid Soedan

Week 1

“De medewerkers in het veld zien hun gezin maar vier keer per jaar”

Tijdens de zomerperiode willen we in gebed om medewerkers van hulpverleningsorganisaties en mensen in moeilijke omstandigheden heen staan. Omdat we geloven dat als wij bidden dat God dan wil werken. In deze eerste week staat Zuid Soedan centraal.

Medewerkers hebben het vaak niet gemakkelijk. Toch is er weinig bekend over de situatie waarin ze leven, vandaar dit eerste gebedspunt. De situatie in Zuid Soedan is zo gevaarlijk dat het voor vrouw en kinderen in Zuid Sudan niet veilig genoeg is om te wonen. Om die reden verblijven zij momenteel in vluchtelingenkampen in Uganda of worden ze opgevoed door naaste familie. Vier keer per jaar krijgen deze gezinnen de mogelijkheid om tijd met elkaar door te brengen. Je kunt begrijpen dat dit enorm weinig is het gemis in vaak onzekere omstandigheden groot. Zullen we bidden voor kracht en doorzettingsvermogen maar ook om wijsheid om de juiste keuzes te maken?

Daarbij willen we vragen om gebed voor bescherming van onze medewerkers maar ook voor medewerkers van andere organisaties. Zij worden vaak gezien als lopende portemonnees en zijn regelmatig doelwit van overvallen of criminaliteit. We willen jouw gebed vragen voor Gods bescherming die zo hard nodig is op plaatsen waar deze mensen proberen hulp te verlenen.

Als laatst willen we je gebed vragen voor eenheid onder christenen. Er is momenteel veel verdeeldheid en onrust tussen verschillende christelijke gemeenschappen. De hoop is op een sterkere eenheid waar samenwerking centraal staat.

Het gebed voor Zuid Soedan is gericht op familie, bescherming en eenheid tussen christenen. En we geloven dat als wij bidden dat God dan werkt.

Bid je mee?