Gelukkig, onze kinderen kunnen weer lekker naar school!

Eindelijk! Geen code rood, geen ijsvrij, de scholen zijn open! Het belang van onderwijs wordt tijdens de lockdowns in Nederland erg zichtbaar. Waar online lesgeven een matig alternatief biedt, heeft een derde van de kinderen wereldwijd geen toegang tot onderwijs.

“Onderwijs is een motor voor armoedebestrijding en een kracht voor vrede”, aldus VN baas António Guterres vorige week in een interview met Education Cannot Wait. Dit programma, waarin ZOA participeert, stelt dat onderwijs in crisisgebieden van levensbelang is.

IMG9197

“In crisisomstandigheden beschermt onderwijs meisjes en jongens tegen seksueel geweld en uitbuiting, mensenhandel, vroege zwangerschap en kindhuwelijken, gedwongen rekrutering in gewapende groepen en kinderarbeid. Het zorgt er ook voor dat ze blijven leren en hoop krijgen voor de toekomst,” vervolgt António Guterres.

ZOA zet zich in diverse crisisgebieden ter wereld in voor het verschaffen en verbeteren van onderwijs. Hierdoor creëert ZOA niet alleen werk en werkgelegenheid, maar wordt het risico op nieuwe conflicten verlaagd. “Investeren in het onderwijs van deze kwetsbare kinderen en jongeren is een investering in vrede, welvaart en veerkracht voor de komende generaties”, aldus Guterres.

Lees het hele interview met António Guterres met Education Cannot Wait hier:

https://www.educationcannotwait.org/anotonioguterres/