Hulp voor Colombianen tijdens deze crisis

ZOA heeft afgelopen maand voor de tweede keer hulp verleend in het noorden van Colombia door middel van het uitdelen van vouchers. 800 families hebben een voucher gekregen van ongeveer 60 euro die ze kunnen gebruiken om voedsel of hygienemiddelen te kopen bij lokale winkeltjes.

Het is mooi om mensen op deze manier een gevoel van waardigheid en eigen verantwoordelijkheid te geven. Op deze manier krijgen mensen ook weer een beetje het gevoel van het ‘normale’ leven terug.

Naast het uitdelen van vouchers in deze regio is ZOA naar een afgelegen gebied gegaan (midden in de woestijn) om hulp te verlenen. Het kost ongeveer 7 uur om deze mensen te bereiken. De mensen in dit gebied verdienen in een normale situatie aan toerisme. Deze sector is helemaal stil komen te liggen door de lockdown en de afgelegen gebieden krijgen vrijwel geen hulp van de overheid. De mensen die gebukt gaan onder de impact van corona konden geholpen worden met een voedselpakket. Mooi om hier toch iets te kunnen betekenen!

cashkleiner

Ook komende tijd blijven we natuurlijk doorgaan met het vechten tegen de verspreiding van het coronavirus. Heb je nog niet gegeven maar wil je toch nog bijdragen aan dit belangrijke werk? Dat kan alsnog via onderstaande knop formulier.
Ja, ik help mee