Hulp voor de hulpelozen

De situatie in de wereld is op veel plekken niet rooskleurig, dat weten we. Maar de situatie in Zuid-Sudan is wel erg heftig. Mensen hebben te weinig te eten, er is voortdurende dreiging voor geweld en veel mensen kunnen niet meer voor zichzelf zorgen. Het is geen makkelijke plek om als hulporganisatie te zijn en vaak zelfs niet veilig. Toch wil ZOA helpen, juist als het zo moeilijk wordt als in Zuid – Sudan. Hieronder een aantal voorbeelden van ons werk in een land dat zo zwaar getroffen is en wordt door allerlei ellende.

20191212154140  Copy 2

Dit is één van de manieren waarop mensen in Gumuruk op dit moment overleven na de overstromingen. Alle gewassen zijn weggespoeld, naast dat hutjes beschadigd zijn en bezittingen verloren zijn gegaan. Hieronder valt ook veel vee. Het is heel moeilijk om in deze omstandigheden te overleven. Mensen zijn voortdurend op zoek naar de beste manier om niet aan de omstandigheden toe te hoeven geven. ZOA helpt in deze situatie en voorziet in de eerste nood: eten. Maar daarnaast wil ZOA mensen helpen op eigen benen te staan en juist niet afhankelijk. Daarom deelt ZOA gereedschap uit voor het vangen van vis, en dit is succesvol.

20191212154949
20191212155259

Mensen als Ngandong (foto hierboven) hebben het erg moeilijk in landen zoals Zuid-Sudan. Hij is gehandicapt en afhankelijk van de zorg van zijn broer (bovenste foto). Hij kan niet voor zichzelf zorgen en is niet in staat zijn eigen eten bij elkaar te werken. ZOA is voortdurend op zoek naar mensen zoals Ngandong om hen op te nemen in het voedingsprogramma. Nu krijgt hij regelmatig voedsel waardoor hij niet meer zo afhankelijk is geworden.

Wereldwijd leven talloze mensen in een vluchtsituatie. Hun toekomst is onzeker: jaarlijks overlijden duizenden mensen door een gebrek aan voedsel of schoon drinkwater. ZOA is trouw aan kleine en grotere vluchtelingen en helpt onder andere met voedsel, schoon drinkwater en onderdak. Help je mee?

Ja, ik help mee