“Ik doe het voor de verandering die ik in het leven van mensen zie”

In de serie ZOA-medewerkers ditmaal Teuntje de Glee. Zij woont en werkt in Yangon, Myanmar en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze projecten in dat land. Een uitdagende baan! 

 Dit is het moment waarop ik dacht:

1. hier doe ik het voor!

Dat is het zien van de veranderingen die ons werk in de levens van ontheemde en kwetsbare mensen teweegbrengt. Ik denk aan de kampen voor ontheemden waar nu schoon water is en betere landbouwmethoden die voor een grotere oogst zorgen. En aan de gebieden waar vaak overstromingen zijn, maar waar we toiletten kunnen bouwen voor ontheemden…

2. nu wil ik naar huis…

Vooral voor buitenlanders is het in Myanmar lastig om toestemming te krijgen van de overheid om naar onze projectgebieden te reizen. Als het zo duidelijk is dat de overheid buitenlanders liever ziet gaan dan komen, is het af en toe lastig om gemotiveerd te blijven.

Teuntje de Glee

3. dit verhaal vergeet ik nooit meer

In Rakhine leven Rohingya’s (Moslims) en Rakhine (Boeddhisten) grotendeels gescheiden, er is weinig contact tussen beide groepen. Niet in de laatste plaats omdat veel Rohingya’s in kampen wonen en, ook wanneer dat niet het geval is, ze in hun bewegingsvrijheid beperkt zijn door regels van de overheid. Ik vind het onvoorstelbaar en erg verdrietig dat zo’n gesegregeerde maatschappij in de 21e eeuw nog steeds bestaat en dat de mensenrechten die iedereen op papier heeft in de praktijk niet voor iedereen gelden. De situatie in Rakhine heeft de afgelopen jaren meerdere malen de internationale media gehaald. De verschillende complexe conflicten tussen verschillende (ethnische) groeperingen en de overheid die in andere delen van het land bestaan, krijgen internationaal vrijwel geen aandacht, maar hebben ook grote invloed op het leven van de mensen die daardoor getroffen worden.

4. ik ben trots op ZOA! 

Omdat we ervoor kiezen om op moeilijk bereikbare plekken te werken en zo ook daar hulp en hoop brengen.

Wil jij net als Teuntje bijdragen aan verandering in de levens van mensen? Juist op die plekken waar het leven moeilijk is? Bekijk onze vacatures in binnen- en buitenland!

Bekijk de vacatures