"Ik verdien geld door te naaien!"

Ze laat trots haar nieuwe naaimachine zien die ze kon kopen van haar eigen verdiende geld. Sooriyakala (21) uit Sri Lanka is tijdens de onrusten in de oorlogen tussen wal en schip gevallen en heeft jarenlang onderwijs gemist. Door de trainingen die ZOA aanbiedt aan mensen zoals zij, kon ze een vak leren en haar eigen geld gaan verdienen. 

De situatie in Sri Lanka van oorlog en de tsunami waardoor veel mensen getroffen zijn, is allang niet meer in het nieuws. De wereld is opgeschrikt door corona en Sri Lanka wordt al langere tijd als veilig bestempeld. En toch zijn er door het hele land mensen te vinden die alles verloren zijn tijdens de oorlog en nu nog de gevolgen daarvan ondervinden. Zo ook Sooriyakala, die bijna niet naar school kon gaan. 

IMG8848

Ze gaat door met vertellen. “Toen de oorlog net voorbij was hadden we niets meer. Geen land, geen huis, geen inkomen. ZOA heeft ons toen geholpen aan land waar we een huis konden bouwen. Anders weet ik echt niet hoe we opnieuw hadden kunnen beginnen. We hebben heel lang met 2 families in een huis gewoond, heel dicht op elkaar. Totdat wij door trainingen van ZOA leerden op welke manier we ons eigen geld konden verdienen: door het naaien en verkopen van kleding. En dat doen we dan nu ook. Mijn moeder en ik verdienen samen genoeg om mijn gezin te onderhouden. Én deze naaimachine te kopen!

Ik ben echt trots!”