Mooie actie voor Jemen

We zijn onder de indruk van de inzet, betrokkenheid én creativiteit van onze – soms jonge – vrijwilligers. De 10-jarige Jenneke Plugge uit Werkendam zag beelden van arme kinderen in Jemen. Ze ging meteen aan de slag en verkocht tweedehands spulletjes. Nu heeft ze alweer een nieuwe actie bedacht!  

Hoe kwam je op het idee?
“Ik keek met mijn zus naar het Jeugdjournaal en zag toen de nood in Jemen. Mensen wonen daar in krotjes en de kinderen zitten op een stoffige grond. Ik wilde er heel graag wat aan doen. Ik zag op het internet dat ZOA mensen helpt in Jemen. Daarom gaat de opbrengst van mijn winkeltje naar ZOA.” 

IMG4811

Dit leuke interview staat in ons laatste ZOA-magazine. Wil jij dit magazine ontvangen? Klik dan hier.

Wat maakte dat jouw actie zo’n groot succes was?
“Ik had een kraampje op de oprit. Al gauw kwamen allemaal buren en bekenden extra spullen brengen voor de verkoop. Ik verkocht servies, chips, tennisballen, boekjes, kralen en nog veel meer. Bijna elke dag bouwde ik de kraam weer op. Veel wandelaars kochten wat en al snel raakte de pot vol met geld!”

DSC01692 1

En je hebt alweer een nieuwe actie bedacht?
“Ja, ik ga – als het straks warm is – smoothies maken en verkopen. Ik vind het leuk om bezig te zijn en nieuwe dingen te verzinnen voor die arme kinderen in Jemen.”