Inwoners Khawal pakken leven weer op na overstromingen

Na de ernstige overstromingen van mei 2016 in de regio Kohistanat in Afghanistan beginnen de inwoners hun leven weer langzaam op te pakken.

Het dorp Khawal werd door de regenstroom grotendeels verwoest. Volgens de lokale regering zijn zeker 21 mensen omgekomen door de overstromingen. 95 gezinnen kwamen op straat te staan doordat hun huizen volledig werden verwoest door het water.

Met voedselhulp heeft ZOA deze gezinnen ondersteund om deze eerste periode te kunnen overleven. Ook de familie van Haji Sanaaullah werd getroffen door de ramp en had de hulp had nodig: “Het was al laat in de avond toen ons dorp opeens werd getroffen door een enorme vloedgolf van regenwater. Het hele dorp overstroomde, en ons huis werd verwoest. Het water doodde zelfs mijn kleine kind. Alleen al in onze familie zijn 22 mensen geraakt. Sinds de ramp hebben we niets meer en wonen we allemaal in tenten en bij bekenden in huis. Al snel na de overstromingen kwam ZOA in Khawal om ons te ondersteunen want we hadden bijna niks te eten. Onze familie is ZOA erg dankbaar voor de rijst, meel en olie die we hebben gekregen om de eerste weken na de ramp te kunnen overleven”, aldus Sanaaullah.