Verkoop 'Jutepluut en Lilifant' levert €3000 op voor ZOA

Ze groeiden in de jaren ‘70 samen op als buurmeisjes en vriendinnetjes op Urk en beschreven in 2015 hun kinderjaren: Judith de Vries en Lilian Brouwer. Inmiddels zijn er van het boek ‘Jutepluut en Lilifant’ al 500 exemplaren verkocht. En de opbrengst gaat naar ZOA, waar ze als kind al nauw bij betrokken waren. 

In het boek ‘Jutepluut en Lilifant’ beschrijven Judith de Vries en Lilian Brouwer hun jeugdjaren op Urk. Zo richtten de meisjes op 10-jarige leeftijd een geheime club op, waarmee ze opkwamen voor mens en dier. Op het industrieterrein waar ze woonden beleefden de vriendinnetjes de grootste avonturen. Het boek bevat in totaal 27 korte verhalen.

Opbrengst voor vluchtelingen in Nigeria

Als kind waren Judith en Lilian al geraakt door de beelden van de Vietnamese bootvluchtelingen op het nieuws. Daarom collecteerden ze destijds al voor het werk van ZOA. Tijdens het schrijven van het boek vonden ze in oude dagboeken de kwitanties van ZOA terug en besloten ze: De opbrengst van dit boek is voor ZOA. En met succes: de verkoop van het boek heeft maar liefst €3000,- opgeleverd!

Dit geld zal gaan naar vluchtelingen in Nigeria. In de hoofdstad Maiduguri leven ruim 800.000 slachtoffers van Boko Haram in grote armoede. Door de weinige voorzieningen en slechte hygiëne hebben ziektes als malaria en cholera vrij spel. ZOA investeert in en rond Maiduguri in waterpunten, latrines, hygiënekits en hygiëneworkshops. Lees meer over ons werk in Nigeria.

Bedankt Judith en Lilian, voor jullie leuke boek voor dit mooie project!