Klaas: "We zijn zelf zo welvarend, het is mooi om wat voor je naaste te doen"

Het mooiste aan collecteren in Nijverdal vindt Klaas Berenst dat hij voor anderen bezig is. “We zijn zelf zo welvarend! Het is mooi om wat voor je naaste te doen die het minder heeft.”

Als oud-politieagent is Klaas Berenst in Nijverdal een bekend gezicht. Sinds vijf jaar loopt Berenst elk jaar een rondje door het dorp. Daarnaast stuurt hij sinds een aantal jaar de mensen aan die de collectanten regelen. Leuk werk, vindt Berenst, waar hij graag een aantal jonge, enthousiaste mensen bij zou betrekken. “We zijn een enthousiast team met leuke mensen en iedereen is welkom!”

“Het mooie aan ZOA vind ik dat ze hulpverleners ter plekke heeft, waar de nood is. Het is goed dat ZOA investeert in de opvang van mensen in de regio waar ze wonen. Ik vind het fijn dat ik hier ook een klein stukje van mijn tijd aan mag besteden. De koning zei het zo mooi in zijn toespraak, dat we meer in ‘wij’ moeten denken en minder aan ons ik. We zijn druk met van alles, zoals onze carrière, maar hebben geen tijd voor anderen. Door mee te helpen aan de collecte kan ik één tot twee uur wat betekenen voor anderen. Er wordt alleen maar tijd van je gevraagd, meer niet.”

Nijverdalbewerkt

Loop jij ook een uurtje mee in je eigen woonplaats, tussen 26 en 31 maart? Meld je aan en ontvang gratis een leuke tas.
Meld je aan!