Liberiaanse media prijzen cassaveproject

Recent verschenen twee artikelen in Liberiaanse media over ZOA’s cassaveproject. De media zijn onder de indruk van ‘het goede werk van ZOA.’ 

ZOA heeft in Liberia een groot cassaveproject, waarin we boeren leren op effectieve manier cassave te verbouwen en te verwerken. Naast het trainen van boeren helpen we ook handelaren in het opbouwen van een bloeiend cassaveverwerkingsbedrijf. We leggen connecties tussen de boeren en de handelaren en zorgen dat ze van elkaar kunnen profiteren. De handelaren verwerken de cassave tot veelzijdige producten die in de lokale supermarkten verkocht worden.

Dat dit project succesvol is, valt ook Liberiaanse media op. Afgelopen week verschenen in twee verschillende kranten verhalen over ZOA’s cassaveproject. De website All Africa schrijft: “We willen Michael Dey (ZOA-medewerker) en zijn organisatie ZOA Liberia bemoedigingen door te gaan met hun goede werk in het steunen van de lokale boeren met het verwerken van cassave tot verschillende soorten voedsel. Ze laten niet alleen zien op hoeveel verschillende manieren de cassave kan worden verwerkt, maar ook de vele vormen waarop cassave op onze tafel terecht kan komen. Dit is revolutionair en iedereen, inclusief onze marktkoopmannen, winkels en supermarkten, zouden deze producten moeten kopen om ze te kunnen doorverkopen voor gebruik in onze huizen, hotels en restaurants.”

Ook de Liberian Observer schreef een artikel over ZOA’s cassaveproject (Engels).

Meer lezen over Liberia? Volg al het nieuws in ons landendossier