Ludieke actie: Rick fietst collectegeld bij elkaar!

Rick van Elk (43) uit Reeuwijk collecteert op een wel heel bijzondere manier! Hij zette gisteren zijn racefiets op een standaard in de voortuin en hing wat spandoeken op met een QR-code. Hij liet zich sponsoren en iedereen die voorbij liep, kon zo heel makkelijk doneren aan ZOA. Dat heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst 875 euro! “Nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden!”

Zijn vrouw Jiska vertelt: “Normaal gesproken collecteer ik hier in Reeuwijk voor ZOA, maar dit jaar ging de collecte online. Nu is het zo dat mijn man graag racefietst, maar we zitten met onze drie dochters in quarantaine. Gelukkig heeft hij een standaard waar zijn fiets op kan, want dan heb je een hometrainer. Hup, de garage in en trappen maar, ideaal! Gisteren wilde hij wat trainingsuurtjes maken, maar dan in de tuin omdat het zulk lekker weer was. Spontaan kwam bij hem het idee naar boven om de collecte en het fietsen te combineren.”

Fietser Rick 3

“Rick zou ’s middags 2,5 uur gaan fietsen en mensen konden hem sponsoren door een bedrag te storten in de aangemaakte digitale collectebus. We printten de QR-code uit en hingen die buiten op, zodat ook voorbijgangers konden doneren. Er stond tevens een fysieke collectebus voor contant geld. Via Facebook en WhatsApp maakten we de actie zoveel mogelijk bekend. Met resultaat! Vanmorgen stond de teller van onze digitale collectebus op 787 euro. In de losse collectebus zat 88 euro. We zitten nu dus op 875 euro, gigantisch! Nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden. En dat voor een paar trainingsuurtjes op de fiets!”

Fietser 1  Fietser Rick 2


Bedankt Rick en Jiska, een geweldige actie! 


Zij collecteerden voor miljoenen vluchtelingen, die alles moesten achterlaten op zoek naar een veilige plek. Samen kunnen we er voor deze vluchtelingen zijn. Juist nu er geen collectant aan de deur staat, is jouw steun belangrijker dan ooit. Help jij ook mee?

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.