Makelaarshuis in actie voor huizen in Burundi

Makelaarshuis De Ruiter is een actie gestart om huizen te bouwen in Burundi. Samen met zijn relaties wil hij realiseren dat er 30 huizen gebouwd zullen worden voor kansarme gezinnen.

Burundi is één van de armste landen ter wereld. Maar liefst 68% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Toen Roland de Ruiter (van Makelaarshuis De Ruiter) een ZOA-project bezocht in regio Cibitoke, besloot hij daarom het project te adopteren. In dit gebied, vlakbij DR Congo, wonen veel vluchtelingen die alles kwijt zijn. Daarom wonen ze nu vaak noodgedwongen in een eigengemaakt huis van doeken en bladeren, zoals op de foto is te zien.

De Ruiter zet zich in samenwerking met ZOA in om het verschil te maken voor deze families door nieuwe, stenen huizen te bouwen. Een nieuwe woning betekent namelijk een enorme verbetering! De brandveiligheid is groter en doordat het huis bescherming biedt tegen ongedierte, wind en vocht zal het ziektes voorkomen. De Ruiter heeft zijn relaties benaderd en tot er voldoende is voor de dertig woningen, verdubbelt het makelaarshuis elke gift die hiervoor gedaan wordt.

Naast de kwetsbare gezinnen, is er nog een groep die baat heeft bij de bouw van de huizen. De bouw wordt namelijk uitgevoerd door kansarme jongeren, die voorheen op straat leefden in rivaliserende groepen. Via ZOA kregen ze de kans een vak te leren, waardoor ze in de toekomst zichzelf kunnen onderhouden. De Ruiter: “Ik heb hen in Burundi gesproken en was onder de indruk van hun teambuilding en saamhorigheid!”

Wil je meehelpen deze huizen te laten bouwen? Klik dan hier

Om het jaar doet Makelaarshuis De Ruiter een actie voor het goede doel. Zo maken zij hét verschil voor vele kwetsbare mensen in andere landen. ZOA is blij en dankbaar voor ondernemers die zich op deze manier willen inzetten voor een betere wereld.