Marco: "Onze leerlingen zijn anders gaan denken"

In 2015 bestond de Voetiusschool uit Doorn veertig jaar. Toch voelde het voor directeur Marco Eckeveld wrang om het jubileum te vieren, terwijl er wereldwijd meer dan 65 miljoen mensen op de vlucht zijn. Zijn basisschool besloot om met het feest geld op te halen voor kinderen op de vlucht.

Marco vertelt: “In Aleppo leven veel kinderen in kapotgeschoten huizen, en hebben soms zelfs geen ouders meer. Wij beseften ons in het jubileumjaar dat wij het op de Voetiusschool enorm goed hebben. Daar zijn we dankbaar voor, maar we wilden ook denken aan deze kinderen op de vlucht. Sommige leerlingen dachten, voordat we in actie kwamen, dat vluchtelingen allemaal terroristen en gelukszoekers zijn. In de klas hebben we veel aandacht geschonken aan wat leeftijdsgenoten op de vlucht moeten meemaken. De kinderen waren er echt vol van, en zijn anders gaan denken. Ze wilden zelfs graag in actie komen! Dat raakt mij.”

De kinderen van de Voetiussschool hebben echt hun best gedaan voor hun leeftijdsgenoten op de vlucht. Marco: ”We hebben onder meer een grote winterfair georganiseerd. Er was een kampvuur op het schoolplein en er hingen overal lampjes bij de kramen. De leerlingen verkochten zelfgemaakte vogelhuisjes, snoep en ouders brachten stamppotten mee voor het buffet. De kinderen vonden het fantastisch. Met onze honderd leerlingen hebben we maar liefst 3500 euro opgehaald!” ZOA bedankt de leerlingen van de Voetiussschool voor hun inzet. Met dit geweldige bedrag kunnen we kinderen op de vlucht helpen met bijvoorbeeld schoon water en eten.