“Mensen hebben geen idee wat ze moeten doen”

ZOA’s contactpersoon op Sulawesi, Mona, is geschokt door de ellende die ze op het Indonesische eiland ziet. “Maar we zien ook hoop!”

De beelden die we vanuit Palu in Sulawesi ontvangen, laten de enorme verwoesting zien die de stad getroffen heeft. Mona, ons contact ter plaatse, laat weten dat de situatie nog steeds erg chaotisch is. “Mensen schuilen daar waar ze veilig denken te zijn, ze hebben geen idee wat ze moeten doen. De wegen zijn zwaar beschadigd en de ramp is bijna te groot voor de overheid.”

PHOTO 2018 10 08 13 59 26

Mona, die niet alleen Palu bezocht maar ook in de omliggende dorpen rond de stad aanwezig was, sprak inmiddels met talloze mensen. “Je merkt dat iedereen nog steeds bang is voor plunderingen. Ook is er nog veel angst voor nieuwe bevingen.” Toch ziet ze ook lichtpuntjes. “We zien ook hoop! Heel veel mensen proberen elkaar te helpen, ook al hebben ze een totaal verschillende achtergrond.”

ZOA zet zich samen met het Christelijk Noodhulpcluster in voor de slachtoffers op Sulawesi. We zorgen onder andere voor voedsel, schoon drinkwater, onderdak en medische hulp. Help je mee met een gift?

Doneer nu