'Mensen zijn hun dromen kwijt'

Taya ziet grote hopeloosheid om zich heen

“Het is een hopeloze situatie in Beiroet. Veel mensen zijn geliefden kwijtgeraakt. Velen zijn gewond en kunnen geen medische hulp krijgen. Kinderen zijn bang. Inwoners zijn hun huizen, auto’s, banen en hun dromen kwijt.”

Dit vertelt Taya (zie foto). Zij werkt voor een partnerorganisatie van ZOA en maakte de verwoestende explosie in Beiroet mee.

“Ik zat in de auto tijdens de gigantische explosie. Ik hoorde het geluid van brekend glas en ik dacht dat er een gebouw aan het instorten was. Ik was ontzettend bang. Mensen om mij heen raakte in paniek en ik zag beschadigde auto’s voorbij scheuren. Daarin zaten gewonde mensen op weg naar het ziekenhuis. Ik kon ’s nachts nauwelijks slapen door de onrust. Gelukkig was mijn familie veilig.”

“De volgende ochtend zag ik de straten vol liggen met glas en metaal. Overal stonden kapotte auto’s. Eenmaal op kantoor aangekomen, zag ik dat het raam was gesprongen en dat er glas op mijn bureau lag. Dat was schrikken. Wat als mijn collega’s en ik daar hadden gezeten tijdens de explosie?”

We zijn er voor de slachtoffers van de ramp in Beiroet. Met uw bijdrage helpen we mensen met onder andere voedsel en onderdak. Help je mee?
Ja, ik help mee

Tijdens deze actie werkt ZOA samen met het Christelijk Noodhulpcluster (bestaande uit Dorcas, EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA).