Middelkoop Culemborg doneert €4500 aan project in Uganda

Middelkoop keukens in Culemborg heeft voor het water, sanitatie en hygiëne project in Uganda een eindejaarsactie gehouden. In de week tussen kerst en oud & nieuw ging bij iedere verkochte kraan, wc en bad/douche een donatie naar ZOA. Aan het einde van de actie heeft Middelkoop de bedragen verdubbeld wat het mooie bedrag opleverde van € 4500,-.

Over het project
Door de droogte in het gebied is hygiëne op scholen en in de dorpen in Uganda een groot probleem; op school zijn latrines (Wc’s) aanwezig maar er is geen mogelijkheid tot handen wassen omdat wateropslag en wasgelegenheden ontbreken. Ook zijn er in de dorpen nauwelijks latrines en ontbreken wasgelegenheden volledig waardoor ziekten gemakkelijk vrij spel krijgen.

Bij 7 scholen willen we een duurzaam regenwaterwateropvangsysteem installeren waarmee regenwater kan worden opgevangen en bewaard en wasruimtes voor jonge meisjes bouwen. Tijdens hun menstruatie blijven meisjes thuis. Door de achtergestelde positie van vrouwen en meisjes in het gebied gaan ze vaak niet naar school. Door de aanwezigheid van wasruimtes kunnen meisjes ook tijdens hun menstruatie naar school en is dat geen reden meer om hen thuis te houden. Ook ontvangen de kinderen op school hygiëne lessen en willen we in de dorpen rond om de scholen ieder gezin de beschikking geven over een eigen latrine.

Met het aanleggen van de juiste voorzieningen en het verstrekken van materialen kunnen we de gezinnen in Amudat voorzien van een gezond leefmilieu en worden ziektes en sterfte tegengaan. Met dit project willen we 4000 kinderen helpen. Het project loopt van 2016 t/m 2018. In 2017 hebben we een bedrag nodig van € 73.750 om dit project te realiseren.

20170131144249resized