Moeders wereldwijd aan het woord

Moederschap heeft prachtige aspecten, en soms ook moeilijke. Drie Nederlandse moeders en drie vrouwen van over de hele wereld geven antwoord op een aantal vragen.

Wat vind je als moeder belangrijk in dit leven?
Diane Bos – van Beek (50) is een Nederlandse moeder van drie kinderen. “Moeder zijn geeft de mooie, maar soms ook best moeilijke taak om je kinderen voor te bereiden op de toekomst als christen in de maatschappij.

Ook Toma Labaran (45), een Nigeriaanse moeder van acht kinderen kreeg dezelfde vraag waar ze niet lang over na hoefde te denken. Ze is vier jaar gevlucht voor geweld en heeft alles achter moeten laten. “Ik wil goed voor mijn gezin zorgen en zal er alles aan doen om hen te beschermen.”

Diane Toma

Wat wens je voor je kinderen?
Deborah komt uit Uganda en is moeder van vijf kinderen. Als we haar vragen of ze kan vertellen wat zij wenst voor haar kinderen glimlacht te vriendelijk: “Natuurlijk! Ik zou heel graag willen dat mijn kinderen naar school kunnen blijven gaan en zelf hun eigen toekomst in kunnen vullen.”

De Nederlandse Sandra Vogd (46), moeder van 5 kinderen, wenst dat haar kinderen mogen opgroeien tot liefdevolle, betrokken en zelfstandige mensen die, ieder op hun eigen manier, een plekje vinden in deze wereld. “Ik zie mezelf als iemand die mijn kinderen mag begeleiden naar een zelfstandig leven.”

Sandra Deborah

Wat geeft je kracht om vol te houden en elke dag weer door te gaan?
Het verhaal van Floricia Gonzalez (40), moeder van zeven kinderen, raakt je meteen. Ze heeft sinds twee jaar eindelijk een veilige plek gevonden om te wonen. Haar man werd anderhalf jaar geleden ziek en overleed.
Floricia antwoordt op de vraag: “Absoluut mijn kinderen. Het voelt als een zegen dat we elke dag bij elkaar kunnen zijn. Ik wil ze dag voor dag helpen om uit te groeien tot goede, volwassenen personen.”

Ilse Brakke – Koetsier (34), moeder van vier kinderen, legt uit dat ze deze vraag dubbel vindt: “Bij deze vraag moet ik ook denken aan vrouwen die in armoede en geweld leven. Als ik naar hen kijk en zie hoe goed wij het hebben, krijg ik ook moed om door te gaan. Ik zie mijn dagen niet als ‘volhouden’ maar meer als zegen. En dat het Grote nog moet komen, geeft me hoop en moed om door te gaan.”

Floricia Ilse

Moeders over de hele wereld zijn verbonden doordat ze alles voor hun kinderen over hebben. Maar helaas leeft niet iedere moeder in omstandigheden waarin ze het beste aan hun kinderen kunnen geven. Help jij moeders zoals Toma, Deborah en Floricia zodat zij voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen?

Ja, ik help ook mee!

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.