Noë: "Je steekt er kort je tijd in en dan is het weer klaar. Een fluitje van een cent!"

Voor Noë Overeem is collecteren voor ZOA in Barneveld een vanzelfsprekendheid. “Als kind ging ik al geregeld voor ZOA met de collectebus langs de deuren. Toen ik later een baan kreeg als lerares, was het voor mij vanzelfsprekend om daarnaast vrijwilligerswerk te gaan doen waarmee je heel concreet anderen kunt helpen. Collecteren voor ZOA vind ik daarbij ideaal: je steekt kort je tijd in iets en dan is het weer klaar.

Ik loop hier elk jaar in Barneveld een wijk. Sinds kort stuur ik daarnaast ook andere collectanten aan. Ik vind het leuk om de deuren langs te gaan, omdat ik ZOA een heel mooi doel vind. Elke dag kun je op tv en in de media zien dat de wereld om ons heen het zoveel slechter heeft dan wij. Ik ben erg begaan met de mensen die het minder hebben en help hen dan ook graag. Daarnaast sta ik vierkant achter de christelijke visie van ZOA, ik vind het mooi dat ZOA mensen helpt die slachtoffer zijn van natuurrampen en andere crises.

Het collecteren zelf vind ik leuk om te doen. Soms maak je grappige dingen mee; dat iemand in z’n onderbroek opendoet bijvoorbeeld. Of dat mensen openlijk smoezen bedenken waarom ze je geen geld willen geven. Ik snap dat nooit zo goed; je kunt toch best wat missen? Toch ga ik nooit in discussie en blijf ik altijd vriendelijk. Iedereen mag immers zelf weten of hij wat geeft of niet.

De komende jaren zal ik nog wel collectant blijven. Ik raad het anderen ook van harte aan. Het kost je weinig tijd en het is een fluitje van een cent. Er zijn haast geen smoezen om het niet te doen!”

Noë uit Barneveld

Loop jij ook een uurtje mee in je eigen woonplaats, tussen 26 en 31 maart? Meld je aan en ontvang gratis een leuke tas.
Meld je aan!