Hevige overstromingen in Mosul, Irak

In Nederland is alle aandacht voor de impact van het coronavirus, maar in de landen waar ZOA werkt gaat ook de andere problematiek helaas gewoon door. Bijvoorbeeld in Mosul, Irak, waar gisteren zware overstromingen plaatsvonden.

Van onze medewerkers daar ontvingen we uit Irak heftige foto’s.  Straten die hevig overstroomd zijn en bootjes die door de straten kunnen varen. Auto’s waar je nog net het dak van ziet. Huizen waar mensen tot hun knieën in het water staan. Alles overspoeld door liters en liters water.

ZOA kwam meteen in actie. We kregen bericht van 150 gezinnen die dringend hulp nodig hadden. Noodvoedsel en droge dekens waren dringend nodig. Ons team in Mosul heeft hier meteen voor gezorgd. Ook hebben ze vandaag de straten weer schoongespoeld, zodat ook de laatste modder weer verdwenen is.

ZOA komt bij acute situaties als deze meteen in actie. Dit doen we mede door het geld dat via de huis-aan-huis collecte binnenkomt. Dit jaar kunnen onze collectanten helaas niet de deuren langs vanwege het coronavirus. Help jij online zodat we ook komend jaar kunnen blijven helpen bij rampen en oorlogen?

Ja, ik steun ZOA

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.