Partner ZOA aangekomen in rampgebied Indonesië na tsunami

Foto: ZOA, Sulawesi blijft achter in chaos nadat een tsunami het eiland in september trof. 

Een paar dagen nadat een dodelijke tsunami de Indonesische eilanden Java en Sumatra trof, is ZOA’s lokale partner in het rampgebied aangekomen. De komende dagen zal gekeken worden of, hoe en waar hulp kan worden verleend.

Slechts drie maanden na de aardbeving en tsunami op Sulawesi, is Indonesië opnieuw getroffen door een natuurramp. Door een tsunami die zaterdagavond de eilanden Java en Sumatra bereikte, zijn tot nu toe tenminste 430 mensen om het leven gekomen. Zeker 11.000 mensen raakten dakloos.

Hulpverlenen
ZOA is in nauw contact met haar lokale partner, die dit jaar ook (deels) de noodhulpprojecten op Lombok en Sulawesi uitvoerde. Deze partner is inmiddels in het rampgebied aangekomen en zal de komende dagen door middel van assessments gaan kijken wat de nood ter plekke is. Op dit moment wordt de hulpverlening echter gehinderd door hevige regenval.

Natuurrampen
Mocht ZOA in actie komen op Java en Sumatra, dan zou dat de derde grote noodhulpactie op rij zijn. Eerder dit jaar verleenden we noodhulp na de aardbeving op Lombok en de aardbeving en tsunami op Sulawesi. Ook de komende maanden blijven we daar werken aan de wederopbouw van huizen en helpen we bijvoorbeeld bij het herstel van  sanitaire voorzieningen.

Lees meer op zoa.nl/indonesie en houd onze website in de gaten voor updates.

Wil je ons werk op Indonesie steunen? Geef dan via onze kerstactie en maak het mogelijk dat wij onmiddellijk in actie kunnen komen bij rampen zoals deze. Met jouw hulp kunnen we vluchtelingen en slachtoffers van natuurrampen helpen met bijvoorbeeld eten, schoon drinkwater en onderdak.
Doneer nu