Recordopbrengst Happietaria Utrecht

Ongelofelijk! €58.830,43 opgehaald voor voedselzekerheid voor mensen in Zuid Sudan – een project van ZOA. De Happietaria draaiperiode is voorbij. Dit enorm hoge bedrag is een recordbedrag voor dit pop -up restaurant in Utrecht. Nu, een paar dagen na de bekendmaking van de eindstand belden we de PR-manager van Happietaria Utrecht.

We hebben een recordbedrag opgehaald voor Utrecht van 58.830,43. Bizar eigenlijk. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven. We zijn heel blij dat we zoveel geld hebben opgehaald

Een groot succes dus, waar hebben jullie dat aan te danken?
Het is denk ik een combinatie geweest van verschillende factoren. We hadden als bestuur een fijne samenwerking waarin iedereen zijn best deed. Naast de inzet van het bestuur en alle vrijwilligers hebben we zeker ook succes te danken aan onze prachtige locatie. Onze locatie was in een molen (een houtzaagmolen) in Utrecht. Het was zelfs lopend te doen vanaf het station. Top dus.

Wat gaat je bijblijven aan deze periode?
We hebben zoveel geleerd. De eerste dagen dat het restaurant open was, was er nog wat chaos. Dat is niet erg en daar leer je ook van. Uiteindelijk gaat de knop om en ben je echt manager. Ik moest soms ook zoeken naar antwoorden en naar oplossingen. Naast de lessen die ik heb geleerd op persoonlijk vlak heb ik enorm genoten van de samenwerking. Het team en vrijwilligers ga ik nooit vergeten.

Wat waren de reacties van de klanten?
We hebben heel veel positieve reacties gehad over alle onderdelen van het restaurant. Het eten vonden veel mensen lekker, de bediening vonden mensen vriendelijk.

En het doel?
Ja, voedselzekerheid in Sudan. Ik vond het idee sowieso leuk dat wij eten verzorgen zodat mensen aan de andere kan van de wereld ook kunnen eten. Als de voedselcyclus eenmaal op gang is gekomen kunnen ze zich richten op andere dingen in hun leven. Ik merkte dat ik aan het eind van de periode steeds enthousiaster werd van het doel en dat ook beter over kon brengen op anderen. Dat vond ik gaaf om te merken.

Heb je nog tips voor andere Happietaria’s?
Probeer zo goed mogelijk met je bestuursleden om te gaan, zij zijn goud waard. Als je met z’n allen heel hard werkt kan je heel veel bereiken, kijk naar het bedrag dat opgehaald is.