Reformatorisch Dagblad haalt 617.817,00 euro op voor onderwijs in Uganda

De jaarlijkse actie van het Reformatorisch Dagblad (RD) onder haar lezers en adverteerders was dit jaar gericht op een onderwijsproject in twee achtergebleven gebieden, Amudat en Nwoya, in het noorden van Uganda. Het betreft een gezamenlijk project van de organisaties: ZOA, Light for the World en NET Foundation.

Elke organisatie heeft zijn eigen inbreng. Zo zal ZOA  zich voornamelijk gaan richten op het bouwen van nieuwe klaslokalen en het leveren van schoolmaterialen. Ook wil ZOA ervoor zorgen dat steeds meer kinderen onderwijs gaan volgen door te voorkomen dat zij op zeer jonge leeftijd worden uitgehuwelijkt of moeten gaan werken. Light for the World zal er in dit project voor zorgdragen dat ook gehandicapte kinderen zo veel mogelijk toegang krijgen tot onderwijs. Terwijl de NET Foundation via lokale kerken aan de slag gaat en voorgangers zal toerusten om vanuit Bijbels perspectief ouders en leerkrachten bewust te maken van het belang van onderwijs en de bescherming van kinderen.

Meer weten over het werk van ZOA in Uganda? Lees het in ons Uganda dossier.

Foto onderschrift: v.l.n.r. fotograaf Jaco Klamer, redacteur Ab Jansen, Matthijs Nederveen (Light for the World), Daniëlla Lankman (ZOA) en Raymond Warnaar (NET Foundation). Beeld RD, Henk Visscher