RC Apeldoorn ’t Loo organiseert weer WvW in Apeldoorn!

De voorbereidingen voor Wandelen voor Water zijn in volle gang. We zijn erg blij om te melden dat Rotary Apeldoorn ‘t Loo samen met ZOA de actie in Apeldoorn zal organiseren. De komende weken zullen alle basisscholen in Apeldoorn worden benaderd om zich in te schrijven. Extra bijzonder is dat de Rotaryclub dit sponsorevenement voor de 10de keer zal organiseren!
Ook deze jubileumeditie, die plaats zal vinden op vrijdag 22 maart 2019,  is bedoeld voor de kinderen uit de groepen 7 en 8. De Rotaryclub zal een mooie route uitstippelen met als startpunt het Marktplein.

Voorafgaand aan de actie zullen leden van de Rotaryclub en medewerkers van ZOA ter voorbereiding gastlessen geven bij de deelnemende scholen. Ze gaan het gesprek aan om leerlingen bewust te maken van het belang van schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en waterproblemen in de wereld. Tijdens de wandeling ervaren de kinderen wat een gemiddeld kind in Afrika dagelijks doet om aan schoon drinkwater te komen: 6 kilometer lopen met 6 liter water op de rug. “Zo komt ‘ver weg’ iets dichterbij voor de leerlingen” zegt Ellis Luijt van Rotary Apeldoorn ’t Loo. Daarnaast halen de kinderen geld op voor ZOA’s waterproject in Nigeria.

Zin om aan te sluiten bij de wandeling van Rotary Apeldoorn ’t Loo? Of wil je meer informatie? Kijk op https://rotary-apeldoorn-t-loo.nl/of neem contact op met Ellis Luijt van de Rotaryclub.