Tim Hendriks: "Ik moet er zelf niet aan denken te moeten vluchten met mijn zoontje"

Radiopresentator Tim Hendriks leidt een druk leven. Elke dag is hij tussen 9 en 10 ’s ochtends, én tussen 19 en 20 uur ’s avonds te horen op Groot Nieuws Radio. Toch maakt ook hij in maart tijd vrij om te collecteren voor ZOA.

“Eigenlijk loop ik natuurlijk niet voor ZOA, maar voor alle mannen, vrouwen en kinderen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlogs- of natuurgeweld. Ik weet dat via ZOA het geld bij deze mensen terecht komt, dus daar loop ik voor!

Ik vind het soms lastig me er iets bij voor te stellen, vluchteling zijn. Maar als ik naar mijn vrolijke zoontje kijk, moet ik er toch niet aan denken om met dat mannetje ons huis te verlaten en te moeten vluchten. Als ik daarover nadenk komt het akelige idee van ‘op de vlucht zijn’ extra dichtbij!

Zelf denk ik dan bijvoorbeeld aan Syrië. Daar woedt al jaren een burgeroorlog, en meer dan de helft van de bevolking is op de vlucht. Zij hebben hun huissleutel wel meegenomen, maar weten niet wanneer, en óf, zij weer terug kunnen naar huis. De sleutel wordt dan een symbool van hoop, het enige wat ze kunnen doen is afwachten. Ze mogen niet werken en zijn echt volledig afhankelijk van de hulp van anderen. Mooi dat ZOA er dan voor hen is, met bijvoorbeeld onderdak, voedsel, onderwijs en psychische hulp!”

Tim gaat in maart in zijn woonplaats Veenendaal op pad. “Want een uurtje collecteren kan al enorm veel verschil maken!”

Loop jij ook een uurtje mee in je eigen woonplaats, tussen 26 en 31 maart? Meld je aan en ontvang gratis een leuke tas.
Meld je aan!