Update: Overstromingen Azië - Wat we doen met jouw steun

Kort geleden zagen we de beelden van grote overstromingen en landverschuivingen in Azië. De extreme regenval trof met name Nepal, India en Bangladesh, maar ook in Myanmar, waar ZOA actief is, zijn infrastructuur en oogsten verwoest. Bedankt voor alle gulle giften die we ontvingen na de nieuwsberichten! Dit is wat we doen om de slachtoffers te ondersteunen:

Hulp in Myanmar

Complete dorpen in Kayin State, in het Zuid-Oosten van Myanmar, zijn afgesloten van de buitenwereld en zonder hulp van buitenaf verkeren ze in grote onzekerheid over hun voedsel. Ook is het watertoevoersysteem beschadigd. Daarom wordt op dit moment het regenwater gebruikt. Maar wanneer het regenseizoen over is, is er ook geen water meer beschikbaar. Uiteraard komt dit alles de hygiëne in het gebied niet ten goede.

In dit gebied zijn geen andere organisaties actief en er is ook geen ondersteuning vanuit de overheid. Daarom ondersteunt ZOA deze kwetsbare mensen door:

  • Voedsel 121 families ontvangen directe voedselhulp voor 5 maanden
  • Water De getroffen gemeenschappen worden zo snel mogelijk weer aangesloten op de watertoevoer
  • Trainingen zodat deze gemeenschappen beter voorbereid zijn op mogelijke toekomstige rampen
Terugkoppeling noodhulp azie

Hulp in Nepal

Ook in Nepal zijn de mensen zwaar getroffen.  Via onze partners in de Integral Alliance helpen we daar ook de slachtoffers van de overstromingen, door:

  • Onderdak pakketten 1530 families ontvangen een pakket voor tijdelijk onderdak met bijvoorbeeld golfplaten, ijzer en spijkers
  • Pannen en servies 800 families ontvangen een pakket met noodzakelijke items zoals pannen, servies, emmers etc.
  • Voedsel 700 families worden ondersteund met voedselpakketten
  • Noodzakelijke items 700 huishoudens ontvangen noodzakelijke items zoals muskietennetten, fornuis om op te koken, jerrycans, chemicaliën om water te zuiveren
  • Voedsel via de overheid 1530 families worden geholpen om toegang te krijgen tot het voedselprogramma van de overheid

Mede dankzij jouw gift kunnen wij concrete hulp bieden aan de slachtoffers van de overstromingen en aardverschuivingen in Myanmar en Nepal, bedankt voor je steun!

ZOA helpt op nog veel meer plekken mensen om na een ramp weer op eigen benen te kunnen staan. Wil jij hieraan bijdragen? Klik hier voor meer informatie over onze voedselzekerheidsprojecten.