De vier meest urgente crises van dit moment

Waar mensen op de vlucht staan voor natuurgeweld of een gewapend conflict, staat ZOA klaar om te helpen. Maar op vier plaatsen in de wereld is de situatie momenteel extra zorgwekkend. ZOA start een noodactie om mensen in deze landen te redden van de dreigende hongersnood. Lees hier om welke plaatsen het gaat: 

Jemen

Crisis Jemen

In Jemen zijn honderdduizenden gezinnen in nood door ondervoeding, gebrek aan schoon drinkwater en medische hulp. De burgeroorlog blijft maar voortduren en daarbij dreigt momenteel ook nog eens een cholera-epidemie. Cholera en ondervoeding zijn, met name bij kinderen, een fatale combinatie. We moeten dus nu ingrijpen! ZOA helpt met onder andere schoon water, cholera-preventie, voedselpakketten, medicijnen en sanitaire voorzieningen.

Zuid-Soedan

Zuid-Soedan

Het geweld van de burgeroorlog blijft oplaaien in Zuid-Soedan. Door het verlate regenseizoen zijn veel oogsten mislukt. ZOA helpt met voedselpakketten en traint de boeren om ook bij extreme weersomstandigheden voldoende gewassen te kunnen produceren.

Syrië

Syrie_crisis

Aleppo gaat gebukt onder het aanhoudende geweld van de Syrische burgeroorlog. Gezinnen leven onder schrikwekkende omstandigheden en er is nauwelijks eten beschikbaar. ZOA zorgt voor schoon drinkwater en voedselpakketten.

Myanmar

IMG8896 bewerkt

Mensen in Thandaunggyi zijn letterlijk alles kwijtgeraakt door de enorme aardverschuivingen. Zelfs hun landbouwgrond zijn ze verloren, de productie herstellen duurt zeker meer dan vijf jaar. ZOA is de enige hulporganisatie ter plaatse. We zorgen voor voedsel en helpen de ruim 120 gezinnen op de lange termijn weer zelfredzaam te worden.

Help met een voedselpakket

In deze vier schrijnende situaties is de hulp dringend nodig. De families, die in het conflict of de natuurramp al genoeg hebben meegemaakt, staan nu voor een nieuw probleem. Want hoe geef je je kinderen te eten als er niets meer is? Daarom vragen we om je steun, zodat onze hulpverleners ter plaatse zo snel mogelijk in actie kunnen komen.

Een voedselpakket ter waarde van € 37,50 bevat bijvoorbeeld bloem, olie, rijst en kidneybonen. Genoeg voor een gezin van zeven personen voor minstens twee weken. Ons doel is om deze pakketten op zoveel mogelijk plekken waar de nood nu het hoogst is uit te delen. Hoeveel pakketten geef jij?
Doneer nu

Wereldkaartje