Voer als kerk actie voor Zuid-Sudanese vluchtelingen

In juli braken er tijdens de viering van het vijfjarige bestaan van Zuid-Sudan nieuwe conflicten uit. Duizenden mensen, waaronder opvallend veel vrouwen en kinderen, zijn uit angst voor het geweld gevlucht naar buurlanden.

Zo ook naar Uganda, waar ZOA actief is. Dagelijks komen hier tussen de duizend en vijfduizend vluchtelingen de grens over. Onderweg hebben ze vaak vreselijke dingen gezien; op weg naar Uganda zijn veel vrouwen verkracht door rebellen of soldaten. De meeste mensen komen dan ook zwaar getraumatiseerd en met hartverscheurende verhalen de grens over.

Deze vluchtelingen mogen we niet aan hun lot over laten. Daarom vangt ZOA hen bij de grens op en bieden we hulp. Door het grote aantal mensen brengt dat echter de nodige uitdagingen met zich mee. Met name de behoefte aan onderdak en schoon drinkwater is groot. Uw steun is dan ook hard nodig!

Daarom vragen we om uw betrokkenheid. Bijvoorbeeld door middel van de wekelijkse collecte, maar ook in gebed. Mogen wij ook op de steun van uw gemeente rekenen? Samen kunnen we de Zuid-Sudanese vluchtelingen in Uganda helpen.

Materialen

Om u een stapje op weg te helpen in het actievoeren voor Zuid-Sudanese vluchtelingen, hebben we een aantal materialen gemaakt. Zo kunt u een powerpointpresentatie downloaden, die u tijdens de kerkdienst kunt gebruiken om uw gemeenteleden te informeren. Ook kunt u bovenstaande video tonen, of in uw gemeentezalen een poster ophangen. Deze materialen kunt u hieronder downloaden.