Voorlichters gezocht voor Wandelen voor Water

ZOA is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die voor de campagne “Wandelen voor Water” een aantal gastlessen willen geven op basisscholen. Ben jij in februari/ begin maart beschikbaar voor een aantal dagdelen en lijkt het je leuk om je in te zetten voor ZOA? Laat het ons weten! Vooral in het noorden en oosten van het land komen we mensen te kort.

ZOA ontwikkelt ieder jaar een mooie gastles in PowerPoint (inclusief filmpjes) waarmee we tientallen basisscholen bezoeken. Op de meeste scholen wordt de gastles gegeven in de bovenbouw, maar ook zijn er scholen die meedoen met de onder- en middenbouw. Tijdens de gastles staat het thema water en sanitatie centraal. De leerlingen leren hoe ZOA helpt en wat zij kunnen doen om hun steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Vind je het leuk om een verhaal te houden voor een groep kinderen en kun je creatief en flexibel inspelen op hun vragen en opmerkingen? Kan je daarnaast kinderen enthousiasmeren om aan de slag te gaan met een actie van ZOA en beschik je over een rijbewijs en auto? Geef je snel op!
ZOA zorgt voor kant-en-klare materialen die goed bruikbaar zijn voor de klas en reiskosten vergoeding.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rosanne Kniep (coördinator basisonderwijs)