Wandeldoel Wandelen voor Water 2019

Tientallen scholen hebben zich al opgegeven om komend voorjaar mee te doen aan Wandelen voor Water. Dank voor alle aanmeldingen! De kinderen zullen gaan lopen voor ZOA’s waterproject in Nigeria. Door terreurorganisatie Boko Haram zijn miljoenen mensen op de vlucht geslagen en hebben een tekort aan alles. Zo ook schoon drinkwater.

ZOA werkt in Maiduguri, een stad in het Noordoosten van Nigeria. Veel mensen zijn naar deze stad gevlucht vanwege het geweld in de dorpen. De vluchtelingen wonen in hutjes in het open veld. Op dit moment lopen de ontheemden (veelal vrouwen en kinderen) 4 tot 6 kilometer naar de dichtstbijzijnde waterput. Een enorme afstand in een gevaarlijk gebied. Daarnaast zijn er amper latrines en ontbreekt kennis over hygiëne en gezondheid. De bevolking geeft zelf aan dringend behoefte te hebben aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen dichterbij huis.

Mede door de actie “Wandelen voor Water” kunnen we gelukkig de bevolking helpen. Met het sponsorgeld van de kinderen willen we duizenden mensen helpen aan schoon drinkwater, latrines en hygiënetraining.

Ook zin om mee te doen aan deze leerzame en sportieve actie? Geef je snel op!

IMG7450