Wandeldoel 2018

01-12-2017

Basisleerlingen die in 2018 meedoen aan Wandelen voor Water, zullen gaan lopen voor ZOA’s waterputtenproject in Liberia. In dit Afrikaanse land helpt ZOA scholen en lokale gemeenschappen aan schoon en veilig drinkwater.

Conflicten en ebola hebben ervoor gezorgd dat veel scholen in Liberia geen goed functionerende waterpunten en sanitaire voorzieningen meer hebben. Er is dringend behoefte aan schoon en veilig drinkwater voor schoolkinderen. ZOA wil nieuwe waterputten aanleggen met behulp van een nieuwe techniek, hierdoor kan er dieper geboord worden. Dit zorgt voor schoner drinkwater.

De putten die we boren komen elk bij een andere school te staan. Met een bedrag van 5 euro krijgt één kind al schoon drinkwater!
Aqua for All was vorig schooljaar erg enthousiast over ZOA’s waterproject en wil dit graag verlengen (zij vullen de opbrengst van de actie aan met 50%). Daarom zullen de kinderen, net als in 2017, ook dit schooljaar gaan wandelen voor Liberia. De gastles zal een andere inhoud hebben dan vorig jaar.

Meer informatie
Binnenkort volgt meer informatie over Wandelen voor Water. Meedoen of uw school inschrijven? Neem contact op met Rosanne Kniep.