Wat we dankzij jou al konden doen tijdens de coronacrisis!

Wauw, wat geweldig hoeveel er gegeven is voor het ZOA Corona Noodhulpfonds! Al meer dan een half miljoen euro is er binnengekomen. Heb je ook gegeven? Bedankt! Samen met jou kunnen we veel levens redden. Ben je benieuwd wat we met je gift voor het Coronafonds hebben gedaan? 

In totaal hebben we al meer dan 110.000 mensen wereldwijd geholpen met Corona-Noodhulp. Bekijk hieronder wat we in verschillende landen doen. Dit is nog maar een kleine greep uit wat we allemaal kunnen doen!

  • Irak - hygiënepakketten

Gelukkig kunnen in Irak veel van onze gewone projecten doorgaan, natuurlijk wel met aanpassingen om dit veilig te laten gebeuren. Daarnaast doen we veel tegen de verspreiding van het virus. Zo delen we hygiënepakketten uit in vluchtelingenkampen en voedselpakketten aan mensen die door de lockdown geen inkomsten hebben. Ook heeft ons team een aantal kwetsbare mensen bezocht om te kijken of er nog iets extra’s is wat ze nodig hebben.

  • Uganda - Les op afstand

Waar in Nederland de scholen weer opengaan, blijven ze in onder andere Uganda waarschijnlijk nog wel een poosje dicht. En dat terwijl onderwijs in dit land zo ontzettend belangrijk is. Daarom heeft ZOA aan het begin van de coronacrisis al leerpakketten uitgedeeld bij kinderen en radio’s waarmee ze naar lessen konden luisteren. Nu het erop lijkt dat de scholen nog langer dichtblijven, zijn we gestart met onderwijs in kleine groepen. Lees er hier meer over!

  • Colombia - geld voor kwetsbare gezinnen

In Colombia heeft bijna 90% van onze doelgroep geen vaste baan. Ze zijn per dag afhankelijk van hun werk en hebben daarom geen inkomsten nu er een lockdown is. ZOA had voor de coronacrisis begon gelukkig al aan veel mensen een voedselpas gegeven waarmee ze inkopen kunnen doen. Deze kunnen we op afstand opwaarderen, dus het is een erg veilige manier van hulp. Hiermee helpen we al die mensen die nu geen inkomen, en dus geen eten hebben, om toch eten te kunnen kopen.

  • Syrië - Hygiëne en water

In Syrië zijn officieel nog maar weinig gevallen van Corona bekend, maar eigenlijk betekent dat vooral dat er heel weinig wordt getest. We zijn erg bezorgd over de situatie in Syrië, omdat veel ziekenhuizen zijn verwoest tijdens de oorlog. Ook hier zijn veel mensen hun dagelijkse inkomsten kwijtgeraakt.

We hebben in Syrië tot nu toe al meer dan 22,000 mensen geholpen met hygiënepakketten en extra informatie over het coronavirus en hoe je verspreiding kan voorkomen. Ook hebben we 400 mensen een afvalbak gegeven om extra hygiëne te bevorderen, en gezorgd dat het afval nu ook regelmatig wordt opgehaald. Tot slot helpen we hier zo’n 300 gezinnen extra met schoon drinkwater.

DSC3339 1
  • Afghanistan - Vrouwenprojecten

Ook in Afghanistan verspreid het coronavirus zich helaas erg snel. Er zijn in het land veel misvattingen over het virus en hoe het verspreid wordt. We helpen onder andere de vrouwen die normaal deelnemen aan onze vrouwengroepen met extra hygienemiddelen en uitleg over hoe de vrouwen zichzelf en hun gezin kunnen beschermen.

  • Liberia- Take-away schoollunch

Ook in Liberia helpen we met bewustwording over het coronavirus, door bijvoorbeeld informatieve radiospotjes met informatie over hoe je verspreiding van het virus voorkomt. Normaal gesproken helpen we op verschillende scholen in Liberia met lunches op school. Daarmee bevorderen we dat kinderen naar school komen, want in veel gezinnen is er maar weinig eten. Met het sluiten van de scholen viel ook deze maaltijd weg, dat wilden we niet laten gebeuren. Daarom hebben we er nu take-away lunch van gemaakt!

20200513121743

Dit is slechts een klein deel van wat we allemaal doen tegen het coronavirus. Naast onze corona-hulp gaan in alle landen zoveel mogelijk onze normale projecten ook door. Natuurlijk wel veilig, bijvoorbeeld met mondkapjes, afstand en door hooguit met vijf personen samen te komen. Deze hulp zouden we niet kunnen verlenen zonder jou, dankjewel voor je gift!

Ook komende tijd blijven we natuurlijk doorgaan met het vechten tegen de verspreiding van het coronavirus. Heb je nog niet gegeven maar wil je toch nog bijdragen aan dit belangrijke werk? Dat kan alsnog via onderstaand formulier.

Ja, ik steun het Corona Noodhulpfonds!

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.