Wat we met jouw steun kunnen doen in Nigeria

In het noorden van Nigeria hebben duizenden slachtoffers van Boko Haram dringend voedselhulp nodig. Dankzij jouw bijdrage aan ZOA’s werk help je heel concreet mee om de honger te bestrijden! 

Kleine, heel simpele hutjes met nauwelijks bewegingsruimte en privacy. Dat is waar op de vlucht geslagen slachtoffers van Boko Haram in terecht komen. De hutjes staan in grote of juist kleinere kampen waar geen werk is en geld verdienen bijna onmogelijk.  

Voor de ontheemden in en rond de Nigeriaanse stad Maiduguri zijn de kleine hutjes niet het grootste probleem. Dagelijks worstelen duizenden vaders en moeders om hun kinderen voedsel te kunnen geven. 75 procent van de vluchtelingen hier heeft een voedseltekort! 

DSC03116

Dankzij jouw gift aan ZOA’s werk kunnen we heel concreet helpen de honger in Nigeria te bestrijden. In samenwerking met andere organisaties heeft ZOA de meest kwetsbare slachtoffers uitgezocht. In totaal zijn dit 11.000 mensen. Aan hen wordt maandelijks een voucher uitgedeeld van zo’n 13 euro. Het geld op de voucher is voldoende om voedsel te kopen dat genoeg is om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 2100 kcal binnen te krijgen. Daarnaast is het geld genoeg om voor een hele maand brandstof te kopen die een kooktoestel nodig heeft om te kunnen branden.  

 Een klein ding, zo’n voucher. Maar een enorm verschil in het leven van 11.000 kwetsbare mensen. Bedankt dat jij helpt dit mogelijk te maken! 

DSC03174