“We zijn efficiënt en effectief”

In de serie ZOA-medewerkers spreken we met Henry. Hij verruilde vorig jaar een van onze kantoren in Uganda voor een werkplek in het noorden van Nigeria en werkt sindsdien elke dag hard om het leven van de ontheemden daar dragelijker te maken.

 Dit is het moment waarop ik dacht:

1. hier doe ik het voor!

“Wanneer ik de eindresultaten van onze ‘cashprojecten’ in noordoost-Nigeria analyseer en terugdenk aan al die cashdistributies die we afgelopen jaar hebben gedaan. Mensen zijn van ernstige honger naar een acceptabel aantal maaltijden per dag gegaan. Als ik met mensen spreek, zie ik dat ze als gevolg daarvan weer starten met activiteiten die bij een normaal leven horen, zoals het verkopen van huishoudproducten of het weven van visnetten.”

2. nu wil ik naar huis…

“Wanneer het maandenlang zo extreem heet en droog is dat ik hevig verlang naar een koude winter met sneeuw en ijs. Het regent hier slechts 3-4 maanden per jaar. De rest van het jaar is het kurkdroog.”

Henry Bos

3. dit verhaal vergeet ik nooit meer.

“Afgelopen jaar hebben we in samenwerking met andere organisaties activiteiten opgezet om een cholera-uitbraak te bestrijden. Toen ik door een van de vele centra in de stad liep waar cholerapatiënten worden opgevangen en met een aantal van hen sprak, werd duidelijk hoe groot de problematiek is in deze stedelijke omgeving. Deze mensen zijn van het platteland naar de stad gevlucht en in de stad aangekomen was cholera de volgende tegenslag. De meeste patiënten waren niet eens meer in staat met ons te praten.”

4. ik ben trots op ZOA!

“We zijn efficiënt en effectief als organisatie, waarbij elk mens telt. Dat maakt mij trots op ZOA.”

Help je mee te zorgen dat de redding nabij is in bijvoorbeeld Nigeria, Ethiopië en Afghanistan? Voor bijvoorbeeld €35,- help je al een gezin in Ethiopië met genoeg water voor twee maanden.
Doneer nu