"Wees lief voor een ander"

Van spuuglapjes en slabbetjes tot rompertjes en gastendoekjes: Maaike van den Heuvel borduurt heel wat af om een persoonlijke noot toe te voegen aan leuke cadeautjes van stof. In het afgelopen jaar leverden haar creaties een gift op van 500,- voor ZOA!

“Een jaar geleden vroeg mijn tante of ik haar borduurmachine wilde overnemen. Ik had nog nooit van zo’n ding gehoord”, lacht Maaike. “Maar ik vind het leuk om zulke dingen uit te proberen, dus ik stemde in. Al snel kwamen de leukste dingen boven tafel. Zeg nu zelf: hoe leuk is het om een gepersonaliseerd cadeautje weg te geven of te krijgen?”

Maaike product

Maaike maakte de cadeautjes onder de naam Made by Maaikie. Bij elke bestelling kreeg de klant de mogelijkheid om aan ZOA een gift te geven. Daarmee haalde Maaike maar liefst 500 euro op! “Een mooi bedrag, wat ik niet had durven dromen”, zegt Maaike enthousiast, wat ZOA helemaal onderstreept. Bedankt Maaike!

Liefde en passie
Waarom wilde Maaike geld ophalen voor ZOA? “Inmiddels was het coronavirus uitgebroken. Ik werk als verpleegkundige in een ziekenhuis en gelukkig hadden we genoeg materiaal om ons te beschermen tegen het virus en de patiënten – zo goed als mogelijk – te helpen. Ik vroeg me echter af: hoe moet dat nu in andere landen, zoals in Irak en Afghanistan?”

Hoe mooi zou het zijn als we met elkaar kunnen bijdragen voor onze kwetsbare medemens"

Maaike moest terugdenken aan een ontmoeting die ze eens had met Esther Grisnich, ZOA-landendirecteur van Irak. “Ze vertelde vol liefde en passie over haar werk voor de meest kwetsbare mensen. Vluchtelingen die geen huis hebben om in te wonen, geen bed om op te slapen. Ik dacht: hoe mooi zou het zijn als we met elkaar kunnen bijdragen voor onze kwetsbare medemens!”

Kruidnoten
Maaike kent ZOA al heel lang. “Als klein meisje haalde ik samen met mijn zus geld op voor ZOA. We verkochten kruidnoten aan iedereen die we tegenkwamen. Dus ZOA was geen onbekende organisatie voor mij.” Met haar gift kan ZOA doelgericht geld besteden aan noodhulp en wederopbouw.

Maaike hoopt dat veel méér mensen in actie komen. “Ik zou iedereen dit willen meegeven: corona beheerst nu alweer bijna een jaar ons land. Wees lief voor een ander en probeer wat te betekenen voor je medemens, die het soms veel slechter heeft dan jij!”

Heb jij ook een origineel idee voor een leuke actie? Of je wilt iets doen, maar je weet niet hoe? Neem dan contact met ons op! We denken graag met je mee.