Wereldvluchtelingendag op Groot Nieuws Radio

Woensdag 20 juni was het Wereldvluchtelingendag. Op deze dag vroegen we samen met Groot Nieuws Radio aandacht voor vluchtelingen wereldwijd. De nieuwe cijfers werden ook gepubliceerd: Meer dan 68.5 miljoen mensen zijn op de vlucht. Voor het vijfde jaar op rij is dat een recordaantal, of beter: een nieuw dieptepunt. 

Bekijk hier een aantal van de programma-onderdelen:

Dagtekst: Romeinen 12:21 – Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.

De nieuwe morgen

Tijdens het ochtendprogramma schoof Arco van Wessel aan om meer te duiden over de cijfers die UNHCR vandaag heeft uitgebracht. Waar komen deze cijfers vandaan, wat betekenen ze en hoe moeten we hier mee om gaan? En heeft hulpverlenen eigenlijk wel zin?

Deel 1 van het interview met Arco van Wessel:

Deel 2:

Blessings

Tijdens blessings werd er ook aandacht gegeven aan het werk van ZOA. Corine, die voor ZOA in het gevaarlijke Jemen werkt, ontving een blessing van haar vriendinnen met een mooi bijpassend lied. Bekijk hier de video:

Sandwich

Tijdens Sandwich kwam onze veiligheidsexpert Henrieke Hommes tips geven voor een veilige vakantie. Zij vertelt je meer over wat je nou wel (en vooral niet) moet doen als je op reis gaat naar een ander land. Bekijk hier de video:

De dag van vandaag

Tijdens dit nieuwsprogramma werd er teruggeblikt op het nieuws. Onder andere Joël Voordewind werd om 17.15 geïnterviewd over zijn visie op de vluchtelingenproblematiek. Ook werd de stelling van de dag afgesloten en was er ruimte voor vragen van luisteraars. Dit programma is terug te luisteren via de site van Groot Nieuws Radio.

Gedurende de dag

Ook tijdens de rest van de dag kwam het thema regelmatig terug. Zo hoorde je bijvoorbeeld de verhalen voorbijkomen van Raji uit Jordanië en Night uit Uganda. We kijken terug op een mooie en inspirerende dag samen met Groot Nieuws Radio!

Zolang we vluchtelingen niet in de steek laten, laten we het kwaad in de wereld niet overwinnen. Met zaken als voedsel, onderdak en schoon water geven we mensen in crisisgebieden weer hoop en het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Help je mee om dat mogelijk te maken?

Doneer nu