Willeke: "Bij ZOA weet ik dat het geld goed terecht komt"

Het leven van Willeke Hoogstraten is allesbehalve saai. Naast een baan, doet ze vrijwilligerswerk op verschillende plekken in Gouda. “Maar tijd om te collecteren neem ik me altijd.”

 Toen ze vier jaar geleden gevraagd werd om de collecte in Gouda te organiseren, hoefde Willeke Hoogstraten niet lang na te denken. “ZOA is een mooi doel.” Sindsdien speurt de Goudse elk jaar weer naar nieuwe mensen die een avondje van hun tijd willen geven. En als het dan zover is dat er gelopen gaat worden, trommelt ze alle collectanten op, legt een grote kaart van Gouda op een tafel en kleurt de straatjes in die mensen wel willen collecteren. “Makkelijker gaat het niet.”

Naast het organiseren van de collecte, loopt Willeke zelf ook altijd een paar straten. Heel verschillende reacties krijgt ze daarbij, al merkt ze dat de negativiteit om aan anderen te geven wel groter wordt. “Dat snap ik niet, ZOA is een heel mooi doel. Bij andere organisaties weet je nooit precies waar je geld naartoe gaat, maar ik weet dat het bij ZOA op de goede plek terecht komt. Mij spreekt de slogan van ZOA daarnaast erg aan. Dat ze helpt als er een ramp gebeurd, maar ook blijft als de ramp voorbij is en aan wederopbouw doet.”

Waarmee ze mensen dit jaar gaat overtuigen om te geven? “Dat is simpel. Heb wat over voor je medemens. Wij hebben het hier in Nederland zo goed! Waarom zou je dan niet wat van je tijd of je geld aan anderen geven…”

Willeke uit Gouda

Loop jij ook een uurtje mee in je eigen woonplaats, tussen 26 en 31 maart? Meld je aan en ontvang gratis een leuke tas.
Meld je aan!