Win-win situaties in Jemen

In Jemen is de situatie voor veel mensen hopeloos. De burgeroorlog lijkt geen einde te krijgen, voedsel en schoon drinkwater zijn nauwelijks te krijgen. De meeste inwoners kunnen niet werken en hebben daarom niks te besteden.

Daarom is ZOA in verschillende gebieden in Jemen een cash-for-work programma gestart. Dit houdt in dat we de inwoners van deze dorpen aan het werk kunnen om hun eigen gemeenschap te verbeteren. Hiervoor krijgen ze aan het eind van elke werkdag betaald.

Bani Al-Awam is één van de regio’s waar we zo’n project hebben gedaan. Dit is een erg bergachtig gebied en de wegen die de dorpen met elkaar verbonden, waren verwoest. In groepen van vijftien mensen zijn deze wegen gerenoveerd. Elke groep werkte zo’n twintig dagen, daarna werd een nieuwe groep van vijftien mensen aangenomen zodat ook anderen de kans kregen om te werken en geld te verdienen. Door dit project kregen niet alleen tientallen families geld binnen, maar is ook de situatie in de dorpen significant verbeterd.  Door het verbinden van deze dorpen is het voor de inwoners  makkelijker om bijvoorbeeld boodschappen te doen, zelf producten te verkopen of om water te halen. Een win-win situatie dus!

Jemen-weg
Situatie voor
YEM1708 Bani Al Awam Dohran 3
Situatie na

Zolang we vluchtelingen niet in de steek laten, laten we het kwaad in de wereld niet overwinnen. Met zaken als voedsel, traumaverwerking en werkprojecten geven we mensen in crisisgebieden weer hoop en het gevoel dat ze er niet alleen voor staan. Help je mee om dat mogelijk te maken?

Doneer nu