Honger in Zuid-Soedan

Zuid-Soedan wordt geteisterd door conflicten. Vele miljoenen mensen slaan op de vlucht voor het geweld in hun regio. Ze komen terecht in gebieden waar door honger al weinig te eten was. Inmiddels heeft bijna 40% van de bevolking acute hulp nodig en is ruim een kwart miljoen kinderen ondervoed. ZOA helpt hen.

Droogte is in Zuid-Soedan niet ongewoonlijk. Vrijwel elk jaar kampt dit land met perioden van extreme droogte door gebrek aan regen. Nu het land echter in conflict is, en vele mensen moesten vluchten, kon de bevolking zich niet voorbereiden op het jaarlijkse droogteseizoen. Hierdoor kunnen ze hun eigen voedsel niet zaaien en oogsten. Inmiddels bedreigt de honger 5 miljoen inwoners van Zuid-Soedan .

  • Meer dan 7,5 miljoen mensen hebben in Zuid-Sudan hulp nodig
  • Hiervan zijn 3,4 miljoen mensen ontheemd
  • Meer dan een miljoen kinderen dreigt ondervoed te raken, 270.000 kinderen dreigt de hongerdood
  • Voor hulpverleners is het moeilijk de mensen in Zuid-Sudan te helpen. Dankzij haar vele jaren ervaring in Zuid-Sudan en haar uitgebreide netwerk proberen we zoveel mogelijk mensen toch te bereiken

ZOA bestrijdt de honger
ZOA werkt sinds 1992 in Zuid-Soedan aan de wederopbouw van dit land. Nu hongersnood en conflict de bevolking bedreigen, helpen we de Zuid-Soedanezen aan voedsel en water.

Met jouw steun kunnen we de hulp bieden die het meest nodig is, zoals voedsel en schoon drinkwater. Help je mee? Doneer hier.