Zo makkelijk is het: Geld ophalen met een digitale collectebus

Hoe werkt dat precies? Een digitale collectebus? En hoe zorg je ervoor dat mensen er iets ‘in gooien’? Is het echt zo gemakkelijk als beweerd wordt? We stellen een paar vragen aan een actieve collectant van vorig jaar over haar ervaringen en tips om jouw collectebus tot een succes te maken.   

Wie ben je?

“Ik ben Marianne, 29 jaar oud en ik ben freelance fotograaf en schrijver. Ik ben getrouwd met de leukste man van Nederland. We zijn in onze camper onderweg naar Lesbos om daar een jaar te gaan werken en vervolgens door te reizen naar Azie om daar voor een organisatie te werken die strijdt tegen kinderprostitutie.”

Waarom heb jij vorig jaar een online collectebus aangemaakt?

“Vorig jaar heb ik een digitale collectebus van ZOA aangemaakt omdat ik mij in wil zetten voor deze mensen. Mensen die het vaak zoveel minder hebben dan wij. Én een digitale collectebus is natuurlijk een hele gemakkelijke manier om dat te doen.”

"Binnen twee minuten had ik de collectebus aangemaakt. Die heb ik doorgestuurd, en binnen een week had ik al een paar honderd euro opgehaald!"

Wat is jouw ervaring met de digitale collectebus? 

“Binnen twee minuten had ik de collectebus aangemaakt. In eerste instantie heb ik de link gedeeld met mijn vrienden, familie en vooral alle groepsapps waar ik in zit. Omdat ik merkte dat echt veel mensen het werk van ZOA wilden ondersteunen heb ik mijn collectebus ook op mijn Facebook gezet om nog meer mensen te bereiken. En het werkte! Binnen een week had ik een paar honderd euro opgehaald.”

Heb je nog tips voor mensen die dit jaar overwegen een collectebus aan te maken?

“Ontdek zelf hoe gemakkelijk het is om een bus aan de maken en vanaf de bank te collecteren. Snap je niet hoe het moet? Vraag dan je kind, vriend of buurman om je te helpen. Stuur jouw bus door op de manier die bij je past en besef dat je op deze manier zinvol werk doet.”

Dit jaar collecteren we niet huis-aan-huis, maar thuis. In maar vijf simpele stappen maak ook jij een collectebus aan voor mensen die alles moesten achterlaten. Doe je mee?
Ja, ik maak een bus aan  >