ZOA coördineert noodhulp Syrische vluchtelingen

Een consortium van twaalf Nederlandse organisaties, verenigd in de Syria Joint Response, ontvangt twaalf miljoen euro van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De organisaties bieden noodhulp in Syrië, Libanon en Jordanië aan 570.000  slachtoffers van het conflict.

De hulp is een directe voortzetting van de eerdere samenwerking voor noodhulp in en rond Syrië. Door deze unieke samenwerking zijn de organisaties beter in staat om Syriërs te ondersteunen die huis en haard hebben moeten verlaten door de oorlog. Humanitaire noodhulp in de regio is voor velen van hen van levensbelang. Het helpt hen om in de basisbehoeften te voorzien en zicht te houden op en hoopvollere toekomst.

De levensreddende activiteiten zijn gericht op bescherming, onderdak, voedsel, gezondheid, drinkwater, hygiëne en onderwijs. Namens de Dutch Relief Alliance leidt ZOA deze samenwerking, waarvan de overige deelnemende organisaties zijn: CARE Nederland, Cordaid, Dorcas, ICCO / Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, Tear, Terre des Hommes, War Child en World Vision.

De Dutch Relief Alliance biedt snelle en effectieve noodhulp aan slachtoffers van internationale crises. De Alliance is een samenwerkingsverband tussen veertien Nederlandse NGO’s, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast de twaalf organisaties in de Syria Joint Response zijn ook Plan Nederland en de War Trauma Foundation aangesloten bij de Dutch Relief Alliance.