ZOA in 2018: Meer dan 1,2 miljoen mensen ontvingen hulp!

Afgelopen maand kwamen de nieuwe cijfers van de VN-vluchtelingenorganisatie uit: Meer dan 70 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog, natuurgeweld of vervolging. Een ontzagwekkend getal: Elke minuut moeten er 25 vluchtelingen alles achterlaten. Elke 2,5 seconde kijkt er iemand nog één laatste keer achterom…

We zijn dankbaar dat wij daar onze jaarcijfers van 2018 tegenover kunnen zetten. Mede dankzij jouw betrokkenheid hielpen we in 2018 maar liefst 1,2 miljoen van de meest kwetsbaren wereldwijd. Lees hieronder een paar voorbeelden van wat we samen mogelijk hebben gemaakt:

ZOA_in_2018_wereldkaart

In 16 landen werkten we met meer dan 900 collega’s aan noodhulp en herstel. In totaal hielpen we ruim 1,2 miljoen slachtoffers van rampen en oorlogen met onder andere voedsel, drinkwater, traumaverwerking, onderwijs en onderdak. Dit deden we niet alleen, maar dankzij onze trouwe en betrokken achterban. Bij rampsituaties konden we dankzij vele giften snel ingrijpen in onder andere Lombok, Sulawesi en Jemen.

Samen met jou!

We voelen ons gesteund door de 1500 kerken die in gebed en financieel betrokken zijn. We zijn dankbaar voor de meer dan 14.000 vrijwilligers die met een collectebus langs de deuren gingen. We zijn trots op de samenwerking met 46 Nederlandse ondernemers. En natuurlijk hadden we ons werk niet kunnen doen zonder de tienduizenden mensen die regelmatig steunen met een gift en die ZOA’s werk meenemen in hun gebed. Hoe je ook betrokken bent, dankjewel!

Benieuwd of je gedoneerde geld wel op de goede plek terecht komt? Bekijk hieronder de grafieken van de besteding van het geld. We zijn blij te kunnen melden dat ook in 2018 meer dan 93 cent van elke gedoneerde euro ook daadwerkelijk naar het goede doel is gegaan. De overige 6,6 procent zijn besteed aan de fondsenwerving en management- en administratiekosten.

Meer lezen? Bekijk hier de Nederlandse samenvatting van het jaarverslag of het hele jaarverslag in het Engels.