ZOA luidt de noodklok: situatie vluchtelingen Nigeria onhoudbaar

Apeldoorn – 15 juni 2017 – De situatie van de Nigerianen die voor Boko Haram vluchtten is schrijnend en dreigt vergeten te worden. Daarvoor waarschuwt noodhulporganisatie ZOA. De ruim twee miljoen vluchtelingen in het noorden van Nigeria hebben dringend behoefte aan hulp.

De situatie in het noorden van Nigeria is ernstig: bijna twee miljoen mensen zitten in zeer armoedige omstandigheden in kampen, vaak zonder eten en onder zeer slechte hygiënische omstandigheden. Veel gebieden zijn verstoken van voedsel en zeer moeilijk bereikbaar voor hulpverleners, omdat Boko Haram deze in handen heeft. ZOA is een van de weinige Nederlandse hulporganisaties in het noorden van Nigeria. Daar biedt de organisatie voedsel, onderdak en sanitaire voorzieningen aan de allerkwetsbaarsten.

Campagne
Om de schrijnende in het noordoosten van Nigeria te verbeteren, start ZOA een campagne om aandacht te vragen voor de kwetsbare slachtoffers van Boko Haram en andere ‘vergeten vluchtelingen’ in landen waar ZOA werkt. Medewerkers van ZOA zetten zich dagelijks in om wereldwijd noodhulp te bieden aan vluchtelingen. Het is noodzakelijk deze problematiek blijvend bovenaan de agenda te plaatsen. Tijdens de campagne zal ook het werk van ZOA in landen als Zuid-Sudan, Jemen en Uganda aan bod komen. Meer informatie en mogelijkheid tot doneren is te vinden op onze campagnepagina.

————————