'Zonder hulp hebben we niet genoeg eten en middelen om warm te blijven en de winter door te komen'

Hazrat Bibi is de wanhoop nabij. Als alleenstaande moeder (28) van vier kinderen weet ze niet hoe ze haar huis warm moet krijgen. “Ik maak me grote zorgen over hoe we deze strenge winter door moeten komen”, zegt Hazrat.  

Hazrat moet voor inkomen zorgen, maar zij heeft geen technische vaardigheden of werkervaring. Ze kan daardoor alleen op het veld werken. Om genoeg inkomen te hebben moeten ook haar kinderen helpen bij het zware veldwerk.

20201207142736
Het dorpje waar de familie woont.

Vier jaar geleden toen haar man nog leefde, had het gezin vee en voldoende inkomsten. Maar toen haar man overleed aan de gevolgen van een chronische longziekte veranderde dit. Het gezin had geen inkomen, steeds minder bezittingen en werd elke dag kwetsbaarder om in armoede weg te zakken.

In de winter is het niet mogelijk om op het veld te werken, omdat er dan sneeuw ligt in het gebied waar het gezin woont. Omdat ze niet konden sparen voor de winter zijn ze nu afhankelijk van hulp. “Zonder hulp hebben we niet genoeg eten en middelen om warm te blijven en de winter door te komen.”

Update februari 2021:

Inmiddels hebben Hazrat en haar gezin dankzij de steun van onze donateurs een winterpakket ontvangen. Hazrat: ” Ik ben zo dankbaar voor de winterhulp van ZOA! Ik heb me veel zorgen gemaakt hoe mijn gezin en ik de winter door moesten komen. Maar dankzij de hulp kon ik een goede kachel en voldoende brandstof kopen om de hele winter warm te blijven. Bedankt!”