Help slachtoffers van de hongersnood in Afrika en Jemen

In verschillende gebieden in Afrika en Jemen dreigt op dit moment een hongersnood als gevolg van extreme droogte en aanhoudende conflicten. Als er niet snel hulp komt dreigen miljoenen mensen hier slachtoffer van te worden, waarschuwt de VN.

De afgelopen maanden is er weinig regen gevallen, waardoor veel landen last hebben van droogte. Oogsten zijn mislukt en veel waterbronnen staan droog. Maar ook de aanhoudende conflicten spelen een rol. Zo vluchten in Zuid-Soedan en Somaliland veel mensen naar regio’s in de buurt.

“Het aantal mensen in zo’n gebied neemt dan ineens zo drastisch toe, dat er lang niet genoeg voedsel is voor iedereen”, legt ZOA’s noodhulpcoördinator Geoff Andrews uit. “Met name voor kleine kinderen is zo’n situatie levensgevaarlijk. Het is echt van levensbelang dat er nu hulp komt.”

Steun slachtoffers van de honger in Afrika en Jemen

Samen met het Christelijk Noodhulpcluster komt ZOA daarom in actie. Onze medewerkers zijn ter plaatse en staan klaar om te helpen. Met jouw steun kunnen we mensen de hulp bieden die het meest nodig is, zoals voedsel en schoon drinkwater. Help je mee?

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA.

hongersnood in afrika en jemen