Een betere oogst voor Afghaanse boeren

Onkruid is voor veel boeren in noord-Afghanistan een belemmerende factor. Het remt de groei van graan, waardoor de oogst beduidend minder is. Dit heeft gevolgen voor de voedselvoorzieningen in het gebied. ZOA helpt hen om dit probleem tegen te gaan.

Ondanks dat veel boeren bekend zijn met het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen, weten ze vaak niet goed hoe ze dit zo effectief mogelijk in kunnen zetten. Daarnaast wachten veel boeren vaak te lang met het inzetten ervan, om kosten te sparen. Dit komt de oogst niet ten goede.

In een speciale cursus van twaalf weken leren we deze boeren hoe ze zo effectief mogelijk onkruid kunnen bestrijden. Daarna ontvangen ze achttien weken lang coaching op hun eigen boerderij, om de kennis correct toe te passen.

  • In een cursus leren de boeren hoe ze effectief onkruid kunnen bestrijden
  • Daarna ontvangen ze coaching op hun eigen boerderij

Naar verwachting levert dit een productiestijging van maar liefst dertig procent op. Doordat er bijna 2000 boeren meedoen, zal dat een groot verschil maken voor de voedselvoorziening in dit gebied. Een enorme vooruitgang voor zowel gezinnen als de lokale economie!

Voor dit project werkt ZOA samen met de Amerikaanse overheidsorganisatie USAID.