Een betere oogst voor Zuid-Sudanese boeren

In het droge Zuid-Sudan kampen veel boeren met slechte grond, een magere oogst en weinig opbrengsten. Dit zorgt voor ernstig voedseltekort en armoede. Help mee om de Zuid-Sudanese boeren te trainen, zodat hun oogst groeit en armoede afneemt.

Dit jaar bestaat Zuid-Sudan vijf jaar. Voor veel burgers in dit land is er echter weinig te vieren. De armoede in het land is hoog. 55% van de bevolking heeft een ernstig voedseltekort. De agrarische sector is de sleutel om de armoede in Zuid-Sudan te doen afnemen. Immers: hoe meer oogst, hoe meer eten.

Voor boeren in Zuid-Sudan is het heel moeilijk om gewassen te verbouwen. Vergeleken met de investeringen die de boeren doen, oogsten ze maar weinig. De redenen? Slechte grond, teveel risicospreiding en een moeilijk klimaat. Doordat ze weinig inkomsten hebben, is er bovendien weinig geld over voor goed onderhoud van tractoren en ploegen.

De oplossing
Help mee om armoede in Zuid-Sudan af te nemen. Wat wij doen?

  • Agrarische dagen Het organiseren van trainingen voor boeren, over efficientieverbetering en zaken-doen
  • Kennis- uitwisseling Het uitwisselen van ervaring en kennis tussen boeren door bezoeken aan elkaar
  • Machines Het aanbieden van machines voor de productie van cassave op basis van kostendeling, inclusief de training

Dit project wordt ondersteund door de ZBA-groep Zuid-Sudan

De afgelopen decennia heeft Zuid-Sudan te maken gehad met hongersnood, oorlog en overstromingen. Er is een groot voedseltekort. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help mee